Vår krigare FM Lennie

En berättelse om den missförstådda hunden som blev Tjänstehund mot alla odds

”En varm solig vårdag i Maj den 23:e 2016 för att vara exakt, tog vi emot Lennie som en 8 veckors valp uppfödd hos Försvarsmaktens Kennel. Veckorna och månaderna framöver gick bra för Lennie. Han växte upp och blev en fin unghund och hane som han va, så började även de sidorna visa sig. Lennies framtid var utstakad för att bli polishund. Vi hade ett litet speciellt avtal med just honom. Första året gick och Lennie var med om mycket, allt från träningar, fjällresor, huggormsbett och Panosteit på alla fyra ben (dock inte samtidigt). Det blev många turer till veterinär och Lennie lärde sig snabbt att det absolut inte var några roliga ställen att åka till.

När Lennie hade fyllt 15 månader så skulle han göra så kallat L-test. Dagen D kom och vi hade bestämt för länge sedan att om han inte klarar testet så behåller vi honom som familjehund. Den dagen glömmer vi aldrig. Han gjorde ett bra test men föll ut på ”kampen” just där och då, så det slutade med att han åkte med oss hem igen. Ingen var gladare än vi, vilken vinst vi fick.

Vi bestämde oss snabbt att träna upp ”kampen” ännu mer och efter en tid så blev den fulländad, superbra skulle jag vilja säga. Lennie kom senare att göra både Mentalbeskrivning (MH), Exteriörbeskrivning och MT (och blev då även AVELS KORAD).

Jag tävlade upp Lennie i lydnadsklasser upp till klass 2.

Efter en tid hörde vi oss för om Lennie kunde få göra om sitt L-test och då hos Nationella Polishundenheten och så blev det. Den dagen glömmer vi aldrig. Han briljerade igenom detaljer-testet och blev med bravur godkänd som polisiär patrull- och sökhund samt även då som väktarhund. Den dagen förändrade Lennie inte bara sig själv utan även sin egen husse.

Husse bestämde sig för att sadla om från Vakthavandebefäl till att bli Hundförare och försöka få Lennie i tjänst. Sagt och gjort, Lennie blev husses ”wingman” genom hundförarutbildningen. Han klarade sedan även alla tjänstbarhetsprov som kom att krävas och jobbade något år ihop med husse.

Men tyvärr kom även problem tillsammans med det. Lennie visade att han började få lite besvär med kroppen, främst ryggen och därmed tog den polisiära karriären slut. Han blev sjukpensionär istället. Sjukdomarna blev fler och nästan 1 år efter avslutad tjänst fick Lennie tyvärr somna in p.g.a. av alla krämpor och sjukdomar.

Lennie va en fantastisk lekfarbror till dom valpar han haft som vuxit upp med honom. Han älskade sin familj högt och familjen älskade honom. Han lämnade ett stort tomrum efter sig och vi saknar honom så 💙

Våran hjälte & krigare 💙


Vi hade en vacker minnesceremoni för honom hemma och askan förvarar vi på en minnesplats hemma.

”All gave some, some gave All”