Personliga Berättelser

Här publicerar vi personliga och starka berättelser om ett älskat och saknat husdjur.

Dela med dig av din egen djurberättelse. Maila text och bild till: info@djurfrid.se

Ingrid viger sitt yrkesliv till djur

Ingrid Ekelund arbetar som legitimerad Djursjukskötare på Mörnes Veterinärklinik i Asmundtorp. Hon har arbetat inom djursjukvården sedan 1991 och tycker fortfarande att det är lika roligt att gå till jobbet varje dag. Hon ser sitt arbete som en kombination av arbete och hobby. ”Jag arbetade som undersköterska då jag fick chansen att prova på arbetet…

Engla och Speeden – mina fina djuränglar

Engla kom in i mitt liv 8 veckor gammal och full i bus. Växte upp till världens klokaste hund med ett hjärta av renaste guld. Engla följde mig genom livet med nyfikenhet och glädje. Tröstade mig när jag var ledsen och vaktade mig med hennes liv som insats, med blott sina 2 kilo.  Vi upplevde…

Silja – liten lockig hund

Den 19 september 2016 dog Silja. Vår lilla svarta dvärgpudel, som varit en familjemedlem i 13 år, lämnade oss. Saknaden vilar tung. Jag viskar till hennes fotografi som hänger ovanför min säng: ”Mitt lilla hundbarn, jag älskar dig”. Saknar henne så att det värker i mig. Jag saknar ”bom-ljudet” när hon på morgonen hoppade ner…

Vem är jag utan dig? 

I tolv år fanns du vid min sida. I tolv år fick jag äran att ha dig i mitt liv.  Det var inte jag som valde dig, det var DU som kom till mig, bokstavligen. Du valde mig. Och du kom till mig när jag behövde det som mest. Du fyllde mina dagar med så…

Sigge valde mig till sin ”människa”

Sigge var så mycket mer än husdjur, katt. HAN valde mig till sin människa efter många månader, men jag föll pladask från första stund. Jag är egentligen allergisk mot de flesta pälsdjur men det löste jag med allergimedicin. Han var min bästa vän och han har otaliga gånger gett mig kraft att fortsätta kriga med mitt…

Mio min Mio

Nästan 14 år hade vi tillsammans. Min tredje jycke, min första terrier, min första hanhund. När Ida, min vackra amerikanska cockerspaniel somnade in efter 13,5 år sa alla ”att du kommer tycka det är skönt att vara fri från hund, inte alltid låst. Bara vänta tills sorgen har släppt”.  Men den dagen och den känslan…

Änglahunden Lily 

När min första golden retriever Kajsa lämnade oss en januaridag 2010 trodde jag inte att jag någonsin skulle kunna ha hund igen. Bara tanken på att en annan hund skulle förväntas ersätta henne kändes helt overklig – både mot Kajsa och mot den nya hunden. Hur som helst – efter mindre än ett år hade…

Historien om taxarna Alf och Theo

Historien om Alf började när vi hämtade hem vår första tax, långhåriga normalstora taxen Alf från Skåne 2010. Vi bor i Norrbotten. Hans uppfödare hade stickat en fin tröja till honom då han skulle flytta hit upp där det var kallt. Vi ville ha en sällskapshund som var aktiv, ville vara ute och framföra allt…

Älskade Rambo

Vi hittade Rambo på ett katthem han var då 6 år. Hans förra ägare var tvungen att flytta till ett vårdhem så därför hamnade han där. Det var kärlek vid första ögonkastet så efter 5 minuter var det bestämt honom skulle vi ha! Han har alltid varit jätte snäll och lugn. Han älskade att vara…

Eroz var min bästa vän

Min älskade Eroz var min bästa vän min hjälpande hand, han var jättesnäll trevlig hund. Han hjälpte mig i vardagen med att städa plocka undan (jag har reumatism) han var alltid med när jag mådde dåligt i min sjukdom och hjälpte mig med allt. Ville alltid vara till hands, tyvärr fick vi ta bort honom…

Sally, min allra bästa vän

Jag köpte Sally 2016 av en hästhandlare och som grisen i säcken kom hon hem med kvarka och löss! Hon var ett projekt och vi kallade henne Rally-Sally till en början. När jag haft henne ca 3 månader åkte jag av i farten på väg upp på henne och slet av mitt korsband. Hon har…

Älskade lilla Bebis

Bebis kom in i mitt liv för snart 13 år sedan. Hon blev omplacerad tillsammans med en vacker katthane vid namn Nisse. Hon och Nisse kom när jag var oerhört trasig i själen, och hon blev min på en gång. Hon kröp upp i mitt knä, la sin tass på min hand och spann högt….

Biscuit

Vår älskade Biscuit, en blandras mellan raserna Chinese crested och Phalene kom in i vårt liv 2011. Jag surfade förstrött på blocket och när jag såg den lilla rosafläckiga valpen hade jag ingen som helst tanke på att vi skulle skaffa en nakenhund, men så blev det! Biscuit var som de flesta nakenhundar en riktig…

Vår krigare FM Lennie

En berättelse om den missförstådda hunden som blev Tjänstehund mot alla odds ”En varm solig vårdag i Maj den 23:e 2016 för att vara exakt, tog vi emot Lennie som en 8 veckors valp uppfödd hos Försvarsmaktens Kennel. Veckorna och månaderna framöver gick bra för Lennie. Han växte upp och blev en fin unghund och…

Berättelsen om Kajsa

Kajsa kom till oss när det var kallt i januari 2008. Minns att hon frös så på promenaden. Det vi inte visste först var att hon inte var helt frisk då. Troligen inte sen födseln.  Det följde flera besök på djursjukhuset med kräkningar och diarré. Hon blev inlagd redan efter två veckor hos oss. Det visade sig…

12 fantastiska marsvin har passerat mitt liv

Jag heter Ida och har alltid haft ett intresse för djur. Jag fick mina första marsvin Mini och Snufflan när jag var 12 år (2011), detta efter att jag försökt övertala mina föräldrar under lång tid. Marsvin blev snabbt ett specialintresse för mig och jag lade ner mycket tid på dem.  2016 startade jag mitt…

Hugo vår lilla kämpe

Hugo var vår lillebror hemma och förutom Hugo fanns hans storebror Milou och två kattkompisar. Hugo kom till mig när han var 4 månader som foderhund. Strax efter det, fick han problem med lös avföring. Vi bytte foder med inget hjälpte och när han började bajsa blod sökte vi veterinär. Efter en del tester visade…

Älskade Lexus, du saknas oss så

Du var min första katt, alltid varit en hundmänniska men när vi träffade dig blev jag helt såld utav din personlighet. Vi fick lite mer än 12 år tillsammans och vi saknar dig så, du var alltid med oss. 2016 somnade din kompis Prinsen in, en Cavalier king charles spaniel. Det tog 1 år innan…

Laban räddade mig

En ny kärlek kom in i mitt liv efter det att jag förlorat Golden Retrievern Louie. Det var golden retrievervalpen Laban, en lugnare kille (kanske berodde det delvis på att jag vid det laget hade en större erfarenhet av hunduppfostran). För fem år sedan började jag få pro­blem med magen. Det värkte och jag hade…

Clinton och Sallie

Jag har haft hund sen jag var student på universitetet i Lund. Då köpte jag Dickens. En stor boxer. Sen kom Saska(boxer) Immer (foxterrier). Indra (bullmastiff). Hugo (mops). När både maken och jag var pensionärer kom Clinton till oss. Han var en stor, frisk mops som aldrig ens snarkade. Samtidigt i familjen köpte sonens sambo…

Stitch -mitt allt!

Jag heter Marja Bengtsson och är född 1978 och 2010 startade jag ett hunddagis med daglig verksamhet (daglig verksamhet inom LSS, funktionsvarierade vuxna). Samtidigt åkte jag spontant en kväll, efter kollat lite hundar på nätet, till Småland för att kolla på valpar, franska bulldoggar. Mitt ute i skogen i djupa Småland fanns en gård med…

Elvis min följeslagare

1996-2011 Elvis mamma “Smaragd” kom till mina föräldrars hus en sommardag 1996. Hon födde 3 st kattungar, varav Elvis var en av dem. Jag tog mig an Elvis och han var ett riktigt busfrö som liten och blev min följeslagare. Han flyttade med mig från min lägenhet och till mitt första hus. Tänk glädjen av…

I stor sorg, saknad och skuld

Han var två år när han omplacerades till oss. Olyckligt gick han från rum till rum och letade. Vi tränade kontakt, jag provade alla möjliga ord som sitt, ligg men han bara tittade på mig och fortsatte vanka. Vi bestämde oss att starta från noll och anmälde honom till en valpkurs och med kursledarens tillstånd…

Saknade Sigge

Vi valde att vänta och skaffa hund tills våra barn var lite större, 18, 10 och 8. Vi hade egentligen bestämt oss för en irländsk terrier, men av en slump blev det en jack russell terrier istället, det blev Sigge som vi hämtade mitt i sommaren, som somnade i våra döttrars knä när vi körde…

Min fina Maja

Jag fick aldrig ha hund när jag var liten, men farmor och farfar hade hund. De bodde i Kristianstad, mitt emot Bongs och på sommaren i Åhus, på samma adress som oss. De hade Finska Spetsar, Beino och Miska. Jag bestämde mig för att så fort jag flyttat hemifrån så skulle jag skaffa hund. Men…

Fia var en av våra bondkatter

Vänligare själ har vi aldrig träffat. Hon kom till oss och tröstade oss om vi var sjuka, lade sig på bröstet vid lunginflammation och fanns vid sidan efter höftledsoperationen. Drog aldrig ut klorna om något inte passade, men var blixtsnabb på att ta mössen under diskbänken. Hon var den självklara ledaren bland övriga katter på gården fast andra försökte ta hennes plats. 

Min älskade häst

Jag började rida när jag var sex år gammal. På ridskolan fanns det en häst som hette Nobel. Nobel var en shetlandsponny som var 116 cm i mankhöjd. Han var väldigt busig och kastade gärna av sina ryttare i tid och otid. När Nobel skulle gå i pension vid 20 års ålder, frågade de som hade ridskolan om Nobel kunde få lov att vara pensionär hos oss.

Hej alla läsare därute

För många år sedan eller närmare sagt 11/11 2010 så började min dag precis som vanligt. Men slutade så fruktansvärt så det gör ont än idag. Det var dags att ta den där härliga långturen som både jag och Ampel såg fram emot varje vecka. Ivriga och glada så börjar vi vårt ridpass som alltid med en härlig skritt upp till en asfalterad väg där vi alltid svänger vänster för att sedan följa den ca 100 m innan nästa avfart in på en härlig skogsrunda utan andra trafikanter.

Han hette Isak

Jag var 12 år och min bästis hade precis gjort slut. Jag var ensam och satt ofta på mitt rum. Mina mamma var uppvuxen med hund och hade varit sugen länge men pappa var inte intresserad av tidiga morgonpromenader, bajsplock eller hundskall. Jag och mina bröder tjatade om hund och gick runt till grannarna och sålde hemmagjort pynt för att få ihop pengar till hundköpet. Jag tror mina föräldrar tyckte synd om mig för att jag satt så mycket själv och vi tog beslutet att köpa en hund. En strävhårig tax. Jag minns bilresan hem från kenneln.

Vår kära Wilde

Wilde var en flat, min allra bästa vän. Han har alltid varit så speciell för mig och var med mig 24/7, vad jag än gjorde. Vi har gjort så mycket tillsammans, tagit championat, tävlat SM mm. Han skulle fylla 12 år inom några veckor, så är väldigt tacksam för att han fick bli gammal o hade ett aktivt friskt liv. En fredag i september sedan gick han bakom mig, aldrig hänt, så jag förstod att något var på tok. Han hade dålig aptit på lördagen men ändå sig lik.