Vem är jag utan dig? 

I tolv år fanns du vid min sida. I tolv år fick jag äran att ha dig i mitt liv. 

Det var inte jag som valde dig, det var DU som kom till mig, bokstavligen. Du valde mig. Och du kom till mig när jag behövde det som mest. Du fyllde mina dagar med så mycket glädje och kärlek. Vi har gått igenom så mycket tillsammans. Du fanns där när det värsta inträffade, när jag blev mamma för första gången och du blev storebror, men storebror till en liten ängel som vi fick lämna tillbaka alldeles för tidigt. 

Vad hade jag gjort utan dig? 

Leah Zepeda Persson heter jag och jag är änglamamma, journalist, kommunikatör och stödperson för föräldrar som mist barn och certifierad handledare i sorgbearbetning.

Jag startade kontot Sorgconsulting på Instagram hösten 2020, och podcasten ”Sorgsnack” för snart 2 år sedan. Jag är även grundare till Sveriges första sorgkonferens som anordnas årligen i Stockholm.

Jag hade nog inte funnits här idag om det inte vore för dig, tack vare din villkorslösa kärlek och ständigt närvaro och påminnelse om att vara i nuet som gjorde det möjligt för mig att orka med vardagen när allt var så nattsvart. Du gav mig en anledning att gå upp varje morgon. Du var mer än vara en älskad hund. Du var mer än bara en älskad familjemedlem. Du var mitt allt under så många år. 

Så du förstår, du som läser det här. 

Förlusten av en älskad familjemedlem kan aldrig mätas med något annat, eller någon annan. Sorg är sorg, och oavsett vad eller vem vi sörjer så har vi rätt att göra det, utan att bli ifrågasatta. Min älskade Balder. Jag ska hedra ditt minne genom att låta hela världen få veta att du fanns här, även om det bara var för en liten stund. Ett endaste ögonblick.  Du satte stort avtryck här på jorden. För alla som fick förmånen att träffa dig. 

Så vem är jag utan dig? 

Än idag är det en fråga utan svar. Med dig försvann en stor bit av mig och av min identitet, för jag kan inte längre säga att jag ÄR en rottwielermamma, eller att jag har två hundar. Ändå är du så otroligt levande för mig. Du finns i mitt hjärta och i mina tankar konstant. Inte en dag går utan att jag tänker på dig och det är samtidigt så otroligt fint att kunna göra det, för jag  berättar mer än gärna om dig när jag träffar andra.

Jag berättar om vilken fantastisk hund och familjemedlem du var, hur du alltid fanns där, hur mycket kärlek du gav oss, hur du tog dig an uppgiften som storebror med bravur och älskade att busa med dina små tvåbenta syskon som kom efter vår ängel Alexis. 

Balder. Jag saknar dig. Vi saknar dig. 

Du fattas mig i varje andetag och hjärtslag. Så tills vi ses igen ska jag berätta din historia, och fortsätta prata om dig. Tack för den tiden jag fick låna dig ❤️.

Podden Sorgsnack och Sorgconsulting

Mitt mål med podden är att sprida kunskap, förståelse och skapa en plattform för andra där dem kan få känna gemenskap och få igenkänning. Och av egen erfarenhet så vet jag hur viktigt det är att dela med sig, där av var det en självklarhet för mig att starta en podd och kunna ge andra samma möjlighet, samtidigt som jag såg behovet av det. Podden Sorgsnack och Sorgconsulting! 

Nu den 16 mars är det två år sedan jag startade min podd och idag har jag mellan 2000-4000 lyssningar i månaden och podden växer sig större för varje dag som går vilket känns otroligt fint och roligt. Det här är verkligen något jag är stolt över och fått så fint respons på. Det är alltid lika fint när följare och lyssnare hör av sig på något sätt och vill själva dela med sig av sina erfarenheter och förluster.