Älskade lilla Bebis

Bebis kom in i mitt liv för snart 13 år sedan. Hon blev omplacerad tillsammans med en vacker katthane vid namn Nisse. Hon och Nisse kom när jag var oerhört trasig i själen, och hon blev min på en gång. Hon kröp upp i mitt knä, la sin tass på min hand och spann högt. Där och då blev det vi två. 

Hennes favoritställe att sova på var min höft och hon har många gånger sovit nära mig när jag mått mindre bra eller haft ont i kroppen.

Hon var en påhittig liten dam och hon har var både på rymmen, åt saker hon inte borde. Hon var en snabb mattjuv om hon gavs chansen.

Hon var pigg ända fram till sista eftermiddagen och kvällen, då hon snabbt blev sämre. Jag la mig bredvid henne och strök henne mjukt och försiktigt tills hon somnade in för alltid. 

Hon var extremt rädd för att åka bil och planen var att hon, när tiden var inne, skulle få somna in hemma och att vi skulle be veterinär komma hem till oss och hjälpa oss om det behövdes. Hon slapp veterinär och bilåkande och lika lugnt och stilla som hon kom till mig, lika lugnt och stilla lämnade hon mig. 

Saknaden efter henne är stor, men jag är så oerhört tacksam över att jag fick dela min tid med henne och för att hon fick lämna så lugnt.

Allhelgonahelgen tänder vi alltid ljus för våra älskade fyrbenta vänner som vi bär i hjärtat och vi har valt att köpa ett mjukisdjur som får symbolisera dem när de inte längre är här.

Till Bebis minne ska vi köpa en puma. Det eftersom hon blev kallad en tvättad puma vid ett tillfälle. En älskad och saknad kattdam var och är hon, vår Hailes Selassie’s Nepthys, vår Bebis ❤️.